Voortgang

Hier lees je meer over de voortgang van onze documentaire. Waar zijn we mee bezig? Wat wordt er gefilmd? Blijf up to date met alle nieuwtjes en veranderingen binnen de productie. 

Groepsvorming. Team Rotzooi is gevormd! We willen een film gaan maken over de reis van het afval. Van productie tot verwerking. Maar wordt het wel verwerkt?

Opnames crowdfunding video. We zijn afgereisd naar station Montzen Gare in België. In dit verlaten station hebben wij mooie beelden geschoten voor de crowdfunding video en verschillende posts op social media.

Het opzetten van de crowdfunding is gelukt. Heb je al iets bijgedragen? Super bedankt! Wil je graag nog je steentje bijdragen? Kijk dan even op de crowdfunding pagina voor meer informatie en een linkje naar het fundingplatform.  

EU legt de export van afval naar derde wereldlanden aan banden. We moeten een nieuwe invalshoek bedenken voor onze film. 

Voor de social media kanalen hebben we op deze dag een fotoshoot gehouden met het team. Deze foto’s zijn terug te zien op Instagram en op de pagina Over Ons van deze website!

We hebben dozen in de school geplaatst waar andere scholieren hun lege plastic flesje of blikje in kunnen doen. Deze leveren we in en het statiegeld gaat naar de crowdfunding. Oftewel, geld inzamelen doormiddel van recyclen. Hoe passend is dat!

We startten de dag met opnames in de haven van Rotterdam. Deze beelden zullen ter ondersteuning gebruikt worden in de film. Vervolgens hadden we een afspraak bij onze opdrachtgever: Trashurehunt. Samen met hen hebben we onze ideeën en plannen voor de film besproken. We sloten de dag af met een interview bij Kras te Volendam. Dit interview hebben we gehouden met Dhr. Ben Kras. Hij heeft ons zijn recycle bedrijf laten zien en ons voorzien van interessante informatie op het gebied van soorten plastic en de export hiervan. 

Vanaf deze dag is het mogelijk om deel te nemen aan de sponsorpakketten. Kijk voor meer informatie hierover bij het kopje crowdfunding. 

Interview met Prof. Raymond Gradus. Prof. Gradus is econoom en doet al jaren lang onderzoek naar de plasticproductie en de economische bijkomstigheden daarbij. Hij heeft ons veel kunnen vertellen over de financiële kanten van plasticproductie en export hiervan. 

Opnames van de intro van de film. We zijn deze dag op pad gegaan in Eindhoven om verschillende shots van afval te maken. Ook zijn we bij Lodi en Martijn thuis geweest om wat mooie beelden voor de intro te filmen. 

Gastles bij Kindcentrum de Vlier. Bij groep 8 van deze basisschool zijn we langs geweest om ons project uit te leggen. Ze zijn namelijk zelf ook bezig met een project rondom afval. We zullen terug gaan naar de school als de film klaar is, zodat deze als lesmateriaal gebruikt kan worden. Daarnaast gaan de kinderen ook plastic flessen voor ons verzamelen! 

Opnames van het bellen van afvalverwerkers. Bij deze opnames hebben we al filmend verschillende afvalverwerkers gebeld en hen een aantal vragen gesteld. Dit omdat ze ons niet wilden helpen na verschillende verzoeken om bij hen langs te mogen komen.